Terug

Onze Theorie Opleidingen

foto van opleiding

Combinatiepakket Theorie Beperkt + Aanvulling Algemeen Stuurbrevet

Prijs: €155,00 (Nieuwe Cursus)

Wij bieden de volledige opleiding aan voor het behalen van het volwaardige vaarbewijs, ook wel gekend als het "Stuurbrevet"! De opleiding bestaat uit twee delen: Het Beperkt gedeelte & de Aanvulling.

Om zowel te mogen varen op alle binnenwateren & zeewateren moeten cursisten beide delen volgen.

Details
foto van opleiding

Beperkt Stuurbrevet

Prijs: €140,00

In deze theorie opleiding bespreken we de belangrijkste leerstof die noodzakelijk is voor het behalen van het beperkt stuurbrevet.

Details
foto van opleiding

Aanvulling Algemeen Stuurbrevet

Prijs: €140,00 (slechts €60,00 indien korting combipakket)

In deze theorie opleiding bouwen we verder op de leerstof voor het Beperkt Stuurbrevet. Het doel van deze cursus is om alle bijkomende kennis onder de knie te hebben voor de Aanvulling Algemeen Stuurbrevet.

Let op! Deze cursus is een AANVULLING op het Beperkt Stuurbrevet! M.a.w.: de leerstof van het Beperkt Stuurbevet moet gekend zijn wanneer u hieraan deelneemt!

Details
foto van opleiding

Marifoonbrevet Theorie

Aantal sessies: 1

Prijs: €60,00

De marifoon is belangrijker geworden dan ooit te voren. Niet alleen is de marifoon uw belangrijkste communicatiemiddel aan boord, maar er heerst nu ook een marifoonplicht voor alle motorjachten langer dan 7 meter en alle kajuitzeiljachten ongeacht de lengte. Dit betekend dat u in veel gevallen er met een vaarbewijs alleen niet meer komt.

Tijdens deze sessie van 4,5 uur overlopen we de leerstof voor het behalen van het Beperkt Certificaat van Radiotelefonist voor een Scheepsstation. Dit certificaat is voldoende voor het bedienen van zowel vaste als draagbare marifooninstallaties op analoge wijze. (Enkel via spraak, zonder DSC)

Details
foto van opleiding

Opfrissingscursus Zee (Ervaringsattest Zee)

Aantal sessies: 1

Prijs: €120,00

Het Ervaringsattest is een alternatief voor het Algemeen Stuurbrevet op zee. Dit certificaat is een mooie oplossing voor pleziervaarders die graag op zee willen varen zonder dat ze een grote investering willen doen qua tijd, geld en studie. In deze theorie opleiding overlopen we de leerstof die noodzakelijk is voor het behalen van de verplichte theoretische module. De theorie sessie heeft een tijdsduur van 8 uur.

De Varen Met Plezier Vaarschool is door de FOD Mobiliteit & Vervoer erkend onder het nummer REFC010 voor het afleveren van zowel de theorie- als praktijkattesten waarmee u het Ervaringsattest kan aanvragen.

Details