Terug

Theorieles Marifoonbrevet

Beschrijving van de opleiding:

Aantal sessies: 1

Prijs: €60,00 per persoon

Locatie: (Zie beschikbare sessies onderaan pagina)

De marifoon is belangrijker geworden dan ooit te voren. Niet alleen is de marifoon uw belangrijkste communicatiemiddel aan boord, maar er heerst nu ook een algemene marifoonplicht in Belgiƫ voor alle motorjachten langer dan 7 meter en alle kajuitzeiljachten ongeacht de lengte. Dit betekend dat u in veel gevallen er met een vaarbewijs alleen niet meer komt.

Tijdens deze sessie van 4,5 uur overlopen we de leerstof voor het behalen van het Beperkt Certificaat van Radiotelefonist voor een Scheepsstation. Dit certificaat is voldoende voor het bedienen van zowel vaste als draagbare marifooninstallaties op analoge wijze. (Enkel via spraak, zonder DSC)

Marifonie

Heeft u interesse om te starten in de pleziervaart? Dan is deze cursus een aanrader! Dankzij de lage investeringkost en korte lessenreeks kan u al eens aftasten wat pleziervaart is en wat studeren hiervoor precies inhoudt. Om deze redenen adviseren wij cursisten om eerst deel te nemen aan deze cursus alvorens zich in te schrijven voor een langere lessenreeks. (Zoals het Beperkt -en Algemeen Stuurbrevet)

Na het volgen van deze sessie bent u klaar om het marifoonexamen VHF af te leggen bij het BIPT.

De digitale cursus is inbegrepen in de cursusprijs!

Inbegrepen in deze opleiding:


* De theoriesessie kan doorgaan vanaf er effectief 1 kandidaat ingeschreven is.

Beschikbare sessies:

BezettingLocatieWanneerduurExtra informatie
6/15 Jachthaven Occo Willebroek 16/04/2023 om 10:00 4,5 uur Van 10u00 tot 14u30 Inschrijven